viernes, 23 de abril de 2010

Agamenón vs Prometeu encadenat


Esta setmana hem anat al teatre romà de Sagunt a veure una tragèdia i una comèdia. El que jo faré en este post serà comparar la tragèdia que vam veure l'any passat, que va ser "Agamenón" i la que hem vist esta setmana "Prometeu encadenat".
Entre les dos obres hi ha una gran diferència, començant per la posada en escena: L'any passat vam poder veure prou decoració, recreant l'entrada del palau d'Agamenón i els actors també vestien amb trajes típics de l'època clàssica grega. Este any, en canvi tot el que hem pogut trobar d'atrezzo ha sigut un martell i dos trosos de ferro on estava encadenat Prometeu. Les vestidures també han deixat prou de desitjar, ja que de clàssiques en tenien ben poc.

Però centrant-nos ja en l'obra, també hem trobat moltes diferències. Els actors d'este any van ser molt poc fidels al guió que se'ns havia distribuït als alumnes en anterioritat, deixant de banda escenes prou importants de l'obra. L' any passat en cavi els actors van ser totalment fidels al guió, potser fent l'obra un poc més pesada, però donant tota una lliçó de memorització i interpretació.

També gran ha sigut la diferència de l'actuació del cor, que l'any passat va mostrar una gran coordinació sense tindre que recorrer a cap tipus de recurs, mentres que este any s'han tingut que recolçar amb una peça musical de fons.

Així doncs, podríem dir que durant estos dos últims anys hem pogut gaudir de dios tragèdies molt diferents, una totalment clàssica seguint el model tradicional grec i una altra molt més moderna.

No hay comentarios:

Publicar un comentario