viernes, 5 de febrero de 2010

L'Odisea: Néstor i Nausicaa


Aquest primer post de l'any 2010, tracta sobre dos personatges de l'Odissea, poema èpic escrit pel poeta grec Homer. Els dos personatges dels quals parlarem més a fons, són Nestor i Nausicaa.
Després d'una intensa recerca d' informació arreu la xarxa, i la visualització de la miniserie sobre aquest poema, podem parlar d'aquests dos personatges de l'obra.
Primer de Nestor. Aquest fou, segons la mitologia grega un ancià que vivia al seu palau a la badia de Pilo. Intervingué de jove ala lluita vers els centaures, lluita que com és sabut, es troba representada al fris del partenó d'Atenes. També intervingué a la caçera del senglar de Calidó, i ja ancià participà a la guerra de Troia com a conseller. El seu paper en l'Odisea, és el de acollir Telemac, fill d'Odisseu, al seu palau i contar-li tot el que sap del seu pare. Però malgrat la seva participació activa al poema, a la miniserie no hi trobem pas cap mena de prova de la seva participació en la recerca de Telemac. Nestor, surt al poema original als cants III i XV.

D'altra banda, i pel que fa a Nausicaa, cal destacar que, segons la mitologia grega, fou la filla d'Alcinoo, rei dels Feacis. destaquem el seu paper en l'Odisea perquè, induïda per la deesa Atenea, va a la platja on, en trovar Odisseu que havia naufregat a causa de la ira del deu Possidó, s'enamora d'ell i li proporciona roba i menjar. A més, son pare Alcinoo, vola casar-la amb Odisseu.
A la miniserie, Nausicaa, esta representada com una noia jove, bella i predisposada a ajudar Odisseu. Però, a la miniserie, no tenim cap tret d'aquell amor que la jove té cap a lheroi. Nausicaa és en diferència el personatge més important dels dos sobre els quals estic fent aquest post. Surt al cant VI, quan trova Odisseu a la platja i l'ajuda presa de l'amor cap a Odisseu.

3 comentarios:

  1. Molt bé el primer post Rafeta, però l'Odissea no fiu escrita per Homer?
    :)

    ResponderEliminar
  2. Mea culpa. Un error el té qualsevol humà. Gracies per fer-me adonar d'aquesta errada tan contundent. Però ja es sbut que "errare humanus est"

    ResponderEliminar
  3. Errare humanum est. Ja hauriem de saber-ho, no???

    ResponderEliminar