jueves, 7 de enero de 2010

L'amor ...

Moltes voltes ens hauran dit allò de que "l'amor és el motor del món" o "l'amor trenca barreres" ... però, què és l'amor?
Molts han intentat definir aquest terme ... i cada definició és diferent a la resta, motiu pel qual podem afirmar que l'amor es concep d'una manera o d'una altra depenent de la persona enamorada.

Poc abans de les vacances de Nadal vaig poder gaudir de la pel·lícula "Más allá de los sueños", el tema central de la qual era l'amor. Aquesta pel·lícula va donar peu a pensar com afronten algunes persones la falta d'amor, el desig de trobar-lo o la malaurada pèrdua d'aquest. Com podem comprovar, el fet de que tota la humanitat desitge estimar i ser estimat, fa que, en la gran majoria dels casos, la temàtica dels llibres, de les pel·lícules o de les cançons tracten sobre aquest sentiment per tal de commoure al receptor.

En l’àmbit musical trobem al gran Bon Jovi, que en l’any 1994 interpretà el seu conegudísim tema “Always”, en el que conta com un estimat li diu a la seva xica que estarà amb ella sempre, i que ell està dispost a fer el que ella diga (inclós morir) per tal de que el seu amor siga etern. Una altra de les millors cançons d’amor de la història es “Can’t help falling in love” d’Elvis Presley, on es demostra que els sentiments són irracionals i incontrolables. A l’igual que en la película “Más allà de los sueños”, algunes persones són capaces de morir quan ja no tenen al seu estimat al costat i plantejarse si hi haurà o no una altra vida després de la mort; aquest mateix tema queda reflectit en la magnífica cançó de Bryan Adams “Everything I do”; i d’ Anthony and the Johnsons titulada “Hope there’s someone

1 comentario:

  1. Fantàstic. La supèrbia d'occidental ens ha fet oblidar-nos de tot allò que no és racional, com si fos sinònim de no-vertader. Però no solament som abenderats de la raó sinó dels sentiments, aquestos irracionals per definició. "No a la institutcionalització de l'amor" perquè solament des de la llibertat es pot estimar.

    ResponderEliminar